Practical-peruskurssit

Practical-peruskurssi  2016

 

Karkkilan Ampujat ry (KARKKA) järjestää kevään ja kesän aikana 2016 Practical ammunnan peruskurssin ns. turvallisen ampujan TA-kurssin.

Ilmoittautumiset 9.5 mennessä Juha Eklöv, juha.eklov(at)karkkilanampujat.fi

Kurssin sisältö

Kurssi koostuu kolmesta kahden tunnin mittaisesta teoriaillasta, teoriakokeesta, käytännön harjoittelusta sekä ampumakokeesta.

Kurssin suorittaminen mahdollistaa osallistumisen ruutiaseilla (Handgun, Rifle, Shotgun, Mini Rifle sekä Action Air) järjestettäviin harjoituksiin ja kisoihin.

Kurssin teoria järjestetään Karkkilassa. Tunnit sovitaan tunnit siten, että mahdollisimman moni pääsee osallistumaan ja tarvittaessa pidetään oppitunteja tuplana. Käytännön ampumaharjoittelua pyritään järjestämään viikottain koko kesäkauden.

Practical-ammunta on urheiluammunnan laji, jossa mitataan tarkkuutta, voimaa ja nopeutta, joista on johdettu Practical-ammunnan latinankielinen motto Diligentia – Vis – Celeritas, joka lyhennetään DVC. Lajia kutsutaan myös IPSC-ammunnaksi kansainvälisen lajiliiton (International Practical Shooting Confederation) mukaan.

Lisätietoja Practicalista osoitteesta http://ipscfin.sporttisaitti.com/

Teoriakokeen suorittaneilla on mahdollisuus osallistua seuran harjoituksiin ja ampumakokeen (ns. statuksen omaavat) suorittaneilla kansallisiin ja kansainvälisiin kisoihin.

Kurssille on mahdollisuus osallistua ilman omaa asetta, mutta kurssin edetessä ammunnan harjoitteluun ovat henkilökohtaisten varusteiden hankinta välttämätöntä,  vyö, lippaat, kotelo/teline. Henkilökohtaiset varusteet tulee hankkia joko omalle aseelle sopivat tai seuran aseelle CZ75 SP-01 Shadow sopivat. Oheisessa linkissä varustevaihtoehtoja http://www.asejaosa.fi/index.php?page=shop.browse&category_id=34&option=com_virtuemart&Itemid=1

Harjoituksiin ja ampumakokeeseen vaaditaan Ampujan vakuutus eli lisenssi, lisensseistä lisätietoja:http://www.ampumaurheiluliitto.fi/kilpailu/vakuutukset_ja_lisenssit/lisenssit.

Kurssin hinta jäsenille on 50 euroa sekä ulkopuolisille 100 euroa, kurssin suorittaminen edellyttää jonkin Suomen Ampumaurheiluliiton alaisen seuran jäsenyyttä, voit myös hakea KarkkA:n jäsenyyttä kurssille ilmoittautumisen yhteydessä.

Tietoa Karkkilan Ampujat ry:stä:

KARKKA on vuonna 1964 perustettu Suomen Ampumaurheiluliitto ry:n alainen seura sekä Suomen Metsästäjäliitto ry:n jäsenseura, seurassa on jäseniä n. 150, ja tällä hetkellä uusia jäseniä on liittynyt n.10 hengen vuositahdilla, seuran yhteystiedot: www.karkkilanampujat.fi

KARKKA on Kovelon Ampumaratayhdistyksen jäsen jolloin KARKKAn jäsenet saavat ratamaksut jäsenhintaan, ampumaradan yhteystiedot: www.kovelonrata.fi

Seurassa on hyvin aktiivinen practicalammunnan jaosto, joka järjestää seurakisoja sekä practicalammunnan aloittamiseen vaadittavia TA-turvallisen ampujan kursseja. Seuralla on käytössä practicalammuntaa varten pistooli CZ-75 SP-01 Shadow, jolla mm. uudet harrastajat pääsevät aloittamaan harrastuksen TA-kurssin ampumakoulutuksen kautta. Practicalammunta harrastuksena on noussut suosioon niin miesten kuin naistenkin keskuudessa!!

Kesäkaudella KARKKA järjestää Kovelon radalla pistoolipracticalharjoitukset tiistaisin klo 16:30-20:00. Lisäksi kesäkaudella ammutaan pistoolilla kuuden osakilpailun cup sekä seuran mestaruuskisat kivääri-, haulikko-, ja minirifle practicalissa. Lisäksi kauden lopussa ammutaan kinkkukisa jollain valinnallisella practicalammunnan disipliinillä. Näiden lisäksi on teemapäiviä sekä mestaruuskisat metsästyslajeissa kiväärillä ja haulikolla.

Seuran nuorisotoiminnassa harrastetaan pääsääntöisesti ilmakivääriammuntaa seuran aseella ja Action Air ammuntaa seuran kaasutoimisella pistoolilla sekä ajoittain käydään kokeilemassa ruutiaseammuntaa, kuten kivääreitä, haulikkoa ja pistooleita

 

Lisätietoja:

Tervetuloa mukaan monipuoliseen ja vauhdikkaaseen lajiin.